Suomen Sydänfysioterapeutit järjestävät yhteistyössä Fysiolinen kanssa koulutuspäivän


Tampereella 14.6. 2019


Kouluttajina liikunta-alan asiantuntijat Heinz Lowis ja Yarkin Rodrigue Saksasta. Kouluttajilla on pitkä kokemus sydänkuntoutuksesta ja he ovat kouluttaneet sydänliikunnan parissa toimivia ammattilaisia ympäri maailman. Nyt meillä on ilo saada heidät myös Suomeen.


Koulutus sisältää sekä teoriaa, että käytäntöä ja pääpaino on käytännön sovelluksissa. Koska Heinz toimii kouluttamisen ohella myös käytännön potilastyössä, hänellä on näkemystä teoriatiedon käytäntöön soveltamisessa ja yksilöllisestä liikunnan annostelusta.


Suomen Sydänfysioterapeutit tarjoaa koulutuksen jäsenilleen maksutta. Muussa tapauksessa koulutuspäivän hinta on 80€. Ilmoittautumiset tästä.


Seuraa yhdistyksen nettisivuja, joilla ilmoitamme tarkempia tietoja koulutuspäivästä kunhan paikka ja ohjelma varmentuvat.



Sydänfysioterapeutti-nimike

Sydänfysioterapeutti on fysioterapeutti, joka työskentelee sydänpotilaiden liikunnan ja kuntoutuksen parissa. Hän on saanut tehtävään asianmukaisen koulutuksen. Sydänfysioterapeutti-nimikettä voi hakea ensimmäisen kerran 15.11.2017 mennessä. Suomen Sydänfysioterapeutit myöntävät Sydänfysioterapeutti-nimikkeen käyttöoikeuden seuraavilla kriteereillä.

Sydänfysioterapeutti-nimikkeen myöntämisperusteet

Sydänfysioterapeutti-nimikkeen myöntää Suomen Sydänfysioterapeutit ry:n hallitus, kaksi kertaa vuodessa ja nimikettä voi hakea kun seuraavat kriteerit täyttyvät

  • hakija on suorittanut lääkintävoimistelijan tai fysioterapeutin tutkinnonhakija on suorittanut hyväksytysti sydänpotilaan fysioterapiaan tai terapeuttiseen harjoitteluun liittyviä opintoja vähintään 15 opintopisteen (n. 1-1,5 vuotta) verran
  • hakija on tehnyt hyväksytysti kehittämistehtävän sydänliikunnan ja –kuntoutuksen alueelta
  • hakija on Suomen Sydänfysioterapeutit ry:n jäsen

Sydänfysioterapeutti-nimikkeen käyttö edellyttää toimimista näyttöön perustuvien suositusten mukaisesti ja nimikkeen käyttöoikeus voidaan perua epäeettisen toiminnan johdosta

Sydänfysioterapeutti-nimikkeen saaja voi käyttää Pro-rintamerkkiä, joka annetaan hänelle nimikkeen hyväksymisen merkiksi. Merkki on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa eteenpäin.